Contacte.
Programació.
Gataro
El Teatre
Horaris i preus.
Destacats.
Hist˛ria
El Projecte ArtÝstic
El Teatre
Temporada 2010-2011
Hist˛ric
YouTubeInstagram Twitter Facebook Venda d'entrades online Patrocinadors.
Señalados.
Accés per a
minusvàlids.
Reserva d'entrades
per telèfon.
Dies de l'espectador.
Servei de Bar.
Entrades amb descomptes tr3sc.
Descompte carnet biblioteques.
Descompte amb el carnet jove.
Descomptes per a majors de 65 i menors de 14 anys.
Descomptes socis Fnac.

Señalados

de Pau Savall

Director Pau Savall
Producció Gataro
Guió i càmera Pau Savall
Muntador Jordi Llorens Musoles
So directe Gilles Matte
Edició i sonorització Gataro
Durada 56 min
Any de producció 2004
Idioma Castellà

SINOPSI

Señalados és el títol d’un documental que recull els testimonis de persones que "van perdre" als seus familiars durant els primers mesos de l’aixecament militar el juliol de 1936 a Espanya.

La història comença al Cementiri Municipal de El Bosque, a la comarca dels Pueblos Blancos (Càdiz), en el qual havien de fer unes obres per a la seva ampliació. Algunes persones dels pobles propers es van acostar fins al lloc per esbrinar si en el cementiri es trobaven les restes dels seus familiars desapareguts. Un cop trobades les restes d’alguns d’ells, es van aturar les obres per poder començar els treballs de exhumació per part d’un equip d’arqueòlegs. Aquesta actuació sobre una fossa comuna és la primera que emprèn el Govern d'Andalusia amb les garanties tècniques i científiques que vénen exigint per part dels familiars i Associacions per a la recuperació de la Memòria, encara que en aquest cas l’actuació ha estat parcial, ja que incomprensiblement queden cadàvers per exhumar.

Aquest documental és el primer d’aquestes característiques que recull "tot el procés de exhumació i trasllat de les restes a un cementiri", així com declaracions de testimonis directes dels fets, d’alguns familiars dels assassinats, d’historiadors i arqueòlegs, així com de representants de diferents associacions de recuperació de la memòria històrica.